Objavljeno: 22 februarja, 20221185 besed6,1 min branja

Mednarodni dan žena, 8. marec, je za ovinkom. Gre za svetovno praznovanje ženskih gospodarskih, političnih in družbenih dosežkov. In hkrati je to priložnost za vse, tako moške kot ženske, da izrazijo, kako cenijo, spoštujejo in spodbujajo dame v njihovem življenju – naj bo to mati, žena, punca, prijateljica, hči ali sodelavka. Na ta dan je še vedno običaj, da posebno damo obdarimo s kakšnim ljubkim presenečenjem, ne glede na to, ali gre za fizično darilo ali samo topel poljub. Darila za dan žena so torej še vedno “in”.

Da bo ta dan ostal nepozaben, smo v današnjem prispevku podali številne ideje, ki bodo narisale nasmeh tej posebni osebi vašega življenja. Torej, “kaj podariti?” je veliko vprašanje in da bi odgovorili nanj, je odvisno od tega, komu podarjate in koliko veste o tej osebi. Nekateri se ob taki priložnosti kar precej (finančno) izkažejo, a vendar ni vse v denarni vrednosti darila. Številne ženske si bolj kot dragoceno zapestnico npr. želijo čas, preživet z vami. Vsaka ženska je torej drugačna, še posebej, ko gre za obdarovanje, zato je priporočljivo, da jo dobro poznate.

Darila za dan žena na hitro

Obstaja več načinov, kako jo lahko osrečite. Enostavna darila za dan žena, npr. rože, voščilnice, sladkarije, suho sadje itd. so mogoče zastarela, a jih nekatere ženske morda rade dobijo od svojih ljubljenih. Spletno nakupovanje po drugi strani vam ponuja bogato izbiro, pa naj bodo to oblačila, pripomočki, dodatki, pohištvo ali unikatni nakit – za tiste ženske, ki bi želele osebno noto.

Nekatere ženske bi si morda želele zgolj prost dan od vsakodnevnih opravil. Zakaj jim torej ne bi podarili sproščujočega dneva v toplicah, ki bi mu sledila ekstravagantna večerja ob svečah? Darilni boni so odlična ideja za tiste, ki rade same izberejo. Premišljeno in primerno darilo bo tako njej, kot tudi, konec koncev vam, polepšalo dan. Namig – številne ideje dobite tudi na Pinterestu! (1)

unikatni nakit

Darila za mamo

Mame katere koli starosti, naj bodo mlade pri 30ih ali malce starejše pri 60ih, vedno rade vidijo preproste, a privlačne izbrane izdelke, ki jih je vredno posredovati naslednjim generacijam, še posebej, če prihajajo od sina/hčerke.

Če načrtujete nakup nakita, se odpravite v trgovine (tako fizične kot spletne) in se prepričajte, da boste izbrali nekaj pristnega. Za pomoč npr. lahko vključite svojega brata in sestro. Skupaj preverita ali določena barva, ki se vaši mami poda, manjka v njeni garderobi in kupite nakit v tej barvi.

Če želite podariti kos pohištva, ki si ga ogleduje že celo leto, poskrbite, da bo udobno, z navdušujočimi odtenki. Če je vaša mama starejša in je cel dan na nogah, potem nič ni boljše od sproščujočega stola. Kaj pa gugalni stol? Pohištvo bo vsaka mama z veseljem uporabljala, ker je funkcionalno, hkrati pa deluje kot dekoracija.

Če nameravate podariti elektronski pripomoček, kot je mobilni telefon, si vzemite čas in ga raziščete, poskrbite, da bo velikost zaslona prava, da so gumbi vidni in da se ji kot uporabniku ni treba naučiti preveč novih funkcionalnosti. Ali ste vedeli, da so na voljo telefoni za starejše občane, ki so bolj praktični? In seveda, ne pozabite se zahvaliti mami, ki vam je omogočila to čudovito življenje.

Darila za ženo

Žena, naj bo gospodinja ali poslovna ženska, je običajno vedno večopravilna. Pomislite, da bi ji podarili nekaj, kar redno ali vsaj pogosto uporablja, poleg dragega nakita ali ekskluzivnih oblačil, ki jih občasno ali nikoli ne uporablja. Darilo naj jo spomni na ta poseben dan in ji olajša vsakodnevna opravila. Če obožuje kuhanje, podarite izbrane kuhinjske aparate, komplete jedilnega pribora, posodo itd., ki bodo optimizirali njeno delo. Če je ljubiteljica lesa, priskrbite njene priljubljene kuhinjske pripomočke ali organizatorje v lesu in dodajte neverjetno novo podobo njenemu toplemu domu.

Ne pozabite na razvajanje – podarite ji kar cel paket dišečih izdelkov, s katerimi se bo sprostila.

paket

Najboljše darilo bi bil lahko dan ali vikend prost opravil – v dneh pred 8. marcem razmislite, kako ji olajšati delo – poskrbite za kosilo, pometite po stanovanju, pomijte posodo in vsekakor, ne ostanite samo pri enem dnevu. Razdelite si delovne naloge in jo na tak način osrečujte čisto vsak dan.

Darila za hčerko

Vsako darilo je za žensko vedno posebno, še posebej, če prihaja od njenih ljubljenih staršev. Poskrbite, da boste svoji hčerki podarili nekaj, kar opredeljuje njen značaj in ji pokaže, kako navdušeni ste, da jo imate za svojo hčer. Ročne torbice, obutev, nakit, oblačila in še veliko več so možna izbira, ki jo dobite na trgu, vendar pazite, da ne delate kompromisov s ceno in kakovostjo. Če ne mislite, da nič od tega ne deluje, jo morda lahko spodbudite, da začne z zbiranjem svoje nove kolekcije – npr. kristalnih kozarcev.

O ja, nikoli ni prezgodaj, da bi ji razložili, kako super je, kakšne so njene pravice na tem svetu, njene neomejene možnosti kariere in vse dobre stvari. Naj bo to poseben dan, povežite se z njo, počutila se bo krasno!

Darila za punco ali zaročenko

Oba, vi in vaše dekle bosta nestrpno čakala, da si bosta lahko izmenjala darila za vsako majhno priložnost. A ko pride ta dolgo pričakovani, čisto ženski dan, ji podarite nekaj, kar kaže, da vas v vašem življenju osrečuje več kot kdor koli. Podarite ji nekaj, kar bo želela uporabljati vsak dan. Parfumi, lepotni izdelki, pripomočki, elektronske naprave, oblačila, obutev itd., ki so sodobni in govorijo o sodobni etiki. Če že ima bogato garderobo, pa lahko podarite police za čevlje, večnamenske kotne police ali organizatorje. Vse te navdušujoče izdelke lahko najdete v številnih materialih in barvah.

Darila za prijateljico ali sodelavko

Če želite obdariti prijateljico ali sodelavko, morate malce premisliti, ali bodo darila za dan žena formalna in neformalna. Če gre za zelo dobro prijateljico, si seveda dajte duška. Ker jo dobro poznate, najbrž ne boste imeli težav s tem, kaj podariti. Pomislite na vajine najljubše spomine in jih spravite v darilo. Album, personalizirana skodelica ali obesek z začetnico imena – vse je primerno in nepozabno. Za darila za dan žena za sodelavko je priporočljivo, da ostanejo preprosta in zelo pametno izbrana, saj se bo o teh darilih govorilo zelo dolgo, včasih za vedno. Najbolje bi bilo predlagati preproste elektronske pripomočke ali dodatke za pisarno. Kaj pa majhen zapis vseh članov ekipe, ki označuje, kako cenite njen prispevek k ekipi? Morda bi lahko našteli njene fenomenalne prispevke, vključili citat ali dva od vodij in ga prilepili na njeno delovno mesto kot presenečenje.

Ni nujno, da so darila za dan žena fizični predmeti, pristno spoštovanje je včasih veliko bolj pomembno.

VIR (1) Pinterest

Vaš komentar

Sorodni članki