Objavljeno: 1 oktobra, 2018963 besed5 min branja

Tina Avguštin s svojo glineno kozmetiko Glina.si nadaljuje 60-letno družinsko glineno tradicijo. Nad njenimi naravnimi izdelki za telo se navdušujem tudi sama in logična posledica tega je bilo povabilo, da se s svojo izvrstno masko za obraz Grey pridruži družini Lepe mami. Preberi ozadje Tinine uspešne zgodbe in prednosti uživanja gline ter uporabe glinenih kozmetičnih izdelkov.

1. Tina, zaupaj nam, kako in kdaj si se znašla na svoji glineni poti? Kdo te je v resnici navdušil nad to izjemno sedimentno kamnino?

Lahko bi rekla, da se je moja pot začela še preden sem se rodila. :) Z glino so se ukvarjali že moji stari starši, zato mislim, da mi je bila usojena. Ampak ker rada vse stvari naredim malo drugače in malo po svoje, sem tudi našo glino uporabila v malce drugačni obliki – ne kot posodice ali kamine, ampak kot maske za obraz in kreme!

2. Kje si se naučila razvijati svoje recepte in kako izgleda ta proces? Koliko časa v povprečju razvijaš nov izdelek?

Nastajanje novega izdelka se prične že skoraj leto dni prej v moji glavi. Potem preizkušam, se učim, iščem nove recepte, nove materiale, popolno sestavo itd. In ko imam vse pripravljeno, ko je narejen 75-i poskus, s katerim sem zadovoljna, takrat gre v test. Realni. Najprej na moji družini, prijateljih in nato še v ocene varnosti itd.. Je kar postopek. Kdo me je naučil? Mislim da je v prvi vrsti veselje do odkrivanja novih možnosti, nato moja zaljubljenost v glino, ki je primešam čisto povsod, saj je res čarobna in vsestranska. In čisto na koncu tudi šola, tečaji in izobraževanja , ki te naučijo osnove da se potem lahko igraš! :)

Tina Avguštin

3. Na svoji spletni strani omenjaš dve kolekciji, in sicer GlinaSi in Clay Ritual. V čem se razlikujeta?

Tako je. Imamo 2 kolekciji ali kot sama rada napišem: dva rituala! Ritual zdravja zajema GlinaSi kolekcijo, kjer se nahajajo 3 izdelki: glina za pitje in čiščenje telesa, glina za obloge in glina za kopeli. Medtem ko se v ritualu lepote ali ClayRitual nahajajo kozmetični izdelki: maske, šamponi, deodoranti, zobni praški, kreme in mazila. Vse na osnovi gline. Oba rituala sta pomembna in se vseskozi prepletata. Ločila sem ju preprosto zato, ker je moja kozmetična linija ClayRitual na voljo tudi v tujini. :)

4. Kaj uporabniki in uporabnice pridobimo z uživanjem gline in z uporabo glinenih kozmetičnih izdelkov?

Uživanje gline se prične, ko se odločimo da prisluhnemo starodavnim nasvetom naših babic. Ko vklopimo logično razmišljanje. Ko ugotovimo, da je glina naravni magnet, ki so ga vedno uporabljali pri zastrupitvah ali prebavnih težavah. Še pred zdravili. Če pa je še tako bogata z minerali (predvsem silicijem), potem sploh ni vprašanja. Medtem pa je v glineni kozmetični kolekciji glina nepogrešljiv del vsakega izdelka. Glino uporabljajo in so vedno uporabljale vse kozmetične hiše po svetu. Zakaj? Ker je čistilna in polna mineralov. To pa je pri kozmetiki izjemnega pomena. Maske za obraz, šamponi, mila in podobno so namenjeni čiščenju kože ter lasišča. Kaj je bolj naravno od čistilne gline? :) Če pa glini primešamo še vrhunska olja, dobimo naš ClayRitual izdelek. Naravni. Glineni. Tradicionalni s kančkom modernega pristopa. Uporabni. Drugačni. In slovenski.

Intervju Tina Glina

5. Tvoj nastop na družbenih omrežjih daje vtis, da za vsem stojiš povsem sama: izdeluješ kozmetiko, urejaš pisarniška dela, komuniciraš s sledilci preko Instagrama in Facebooka, pišeš e-novice … Pa to verjetno ni res, ali pač? Kdo vse ti pomaga in na kakšen način?

Hihi, neeee! Seveda nisem sama! Za mano stojita (in delata izdelke, pakirata in nosita težke pakete) predvsem 2 fanta. Moj partner Miha in Blaž, ki sta že od vsega začetka moja najboljša ekipa. Res smo super tim, se dopolnjujemo, hecamo, veliko smejemo in kar je najbolj pomembno – da se mamo fajn. Ko delamo! :) Za njima pa še družina: moja in Mihova. 100% podpora in navdušenje. Ter seveda pomoč, ko je za nas 3 preveč. Joj, kako sem lahko hvaležna, res!

6. Kaj načrtuješ za prihodnost? S kakšnimi novimi izdelki nas boš še razvajala?

Moja prihodnost. Uffff… Imam toliko idej, da sploh ne vem, če imam dovolj časa vse to uresničiti! :) Predvsem novih izdelkov (v kratkem pride nekaj novega – nekaj, kar se navezuje predvsem na to, da sem ravnokar že drugič postala mamica :) ) . Glina je tako super vsestranska, da mej ni. To je tako, kot bi pred mano postavili kos gline in rekli naj nekaj oblikujem … Kje naj začnem??? :)

Tina glina

7. Poleg tega, da vodiš svojo kozmetično znamko, si tudi mama dvema fantkoma. Kako pogosto si vzameš čas samo zase in kaj takrat najraje počneš? Kako pomembno se ti zdi, da si mama vzame čas zase?

Res je. Doma imam triletnika in 2-mesečnika. Moja fanta! Tako sem ponosna na njiju. Na prvem mestu sem mami. In vedno bom. Zato sem tako vesela, da lahko ustvarjam tudi od doma in v pisarni, kjer sta lahko zraven mene. Starejšega sedaj skoraj vsak teden vprašam, kaj naj pošljem v novičkah. :) Sicer so odgovori zanimivi, velikokrat na žalost neskladni z mojo kozmetiko, ampak včasih gre skozi. Na primer: mami, te lahko jaz namažem z masko? Ali pa, akcijaaaaa! :) Pa tudi premagaj očija! Hihi! Sama nimam »prave« porodniške. Ko jo je konec, ponovno delam to, kar sem med porodniško. So minusi in so plusi. Veliki plusi. Tako veliki, da se minusov na koncu sploh ne vidi. Je naporno, ampak predvsem je neverjetno potovanje. Poskušam jima pokazati, da je vse mogoče. Res je. Če se le potrudiš! :)

Vaš komentar

Sorodni članki