Objavljeno: 14 oktobra, 20211103 besed5,7 min branja

Končno ste našli popoln kos nakita – darilo, ki bo zagotovo vzbudilo ohh in ahh pri vašem obdarovancu (verjamemo, da ste ga našli pri Lepi mami :). A delo pa še zdaleč ni končano. Namesto, da samo predate škatlico z nakitom ali jo zavijete v ovojni papir, bodite malce ustvarjalni. Darilo poskušajte zaviti malo drugače ali pa podariti nakit na način, ki bo navdušil.

Če niste prepričani kako, preberite današnji prispevek.

1. Organizirajte „lov na zaklad“

Lov na zaklad spremeni priložnost obdarovanja v nepozaben dogodek, sploh če vključite več lokacij. Ko načrtujete lov na zaklad, se najprej odločite, ali se bo ta „lov“ izvedel znotraj bivalnih prostorov ali kar v celi soseski. „Hišni lov“ je običajno lažje uskladiti in ne traja tako dolgo, če pa se odločite za zunanjega, se držite namigov in izročite naslednjega, ko obdarovanec pride do vsake postaje.

Druga možnost je, da na vsako točko postavite družinske člane ali prijatelje z ovojnicami, ki dajejo naslednje namige. Izberite pomembne točke, bodisi smešne ali sentimentalne. Na vsakem postanku lahko delite poseben trenutek in se spomnite, zakaj je ta lokacija pomembna za vas ali za obdarovanca. Ko obdarovanec doseže končno postajo, kot nagrado podarite izbrani nakit.

2. Skrijte darilo

Drugačen pogled na idejo lova na zaklad je, da darilo preprosto skrijete, obdarovanec pa ga mora najti. Lahko podate besedne namige ali navedete splošno lokacijo. Na primer, sporočite, da se v okolici božičnega drevesca ali nekje v kuhinji skriva nekaj posebnega. Iskanje začinite tako, da iskalcu pošljete hecna SMS ali MMS sporočila.

Druga možnost je, da se igrate vroče-hladno, torej iskalca obvestite, ko je blizu darila.

Iskanje darila je samo po sebi zabavno, končna nagrada pa je še posebno zadovoljstvo.

3. Izberite nepričakovan čas

Ko imate na primer rojstni dan, obletnico ali praznik, najbrž pričakujete darilo. Če želite odpraviti to pričakovanje, spremenite čas obdarovanja. Če na primer ob svoji obletnici običajno izmenjate darila s svojim zakoncem v času posebne večerje, mu tokrat darilo podarite zjutraj ob zajtrku. Čas presenečenja ga preseneti in naredi darilo bolj razburljivo.

Še ena varianta je, svoji ljubi osebi podariti nakit že dan pred posebnim dogodkom. Darila verjetno ne bo pričakovala tako zgodaj, nakit pa lahko pravzaprav nosi že naslednji dan, v času praznovanja.

podariti nakit

4. Uporabite drugačno embalažo

Škatlice za podariti nakit je običajno enostavno prepoznati, sploh če so zavite samo v ovojni papir. A če nakit zavijete v nepredvidljivo embalažo, lahko obdarovanca precej zavedete. Če ima prejemnik dober smisel za humor, poskusite nakit zaviti v večjo škatlo, na primer škatlo za mikrovalnovno pečico ali par čevljev. Super bo, če bo prvi odziv razočaranje. A ko bo škatlo odprl in razkril pravo darilo, bo razočaranje hitro zamenjalo veselje in navdušenje.

Podobna ideja je, da uporabite navadno darilno škatlo, ki je veliko večja od embalaže nakita. Ustvarite še več napetosti z uporabo štirih ali petih škatel, ki se postopoma povečujejo. Nakit zavijte v najmanjšo škatlo, položite v škatlo naslednje velikosti in to zavijte. Nadaljujte s preostalimi škatlami.

5. Darilo izročite na posebni lokaciji

Izročitev nakita bo še bolj posebna, če prejemnika odpeljete na mesto, ki ima zanj poseben pomen. To je lahko prejemnikov najljubši kraj, na primer razgledna točka ali priljubljena kavarna. Druga možnost je, da izberete lokacijo, ki je pomembna obema. Morda se vrnete na kraj, kjer ste imeli prvi zmenek, ali na kraj, kjer ste se poročili. Ko bo pravi trenutek, podarite kos nakita, ki ste ga izbrali. Zdaj bo imela lokacija za oba še večji pomen.

6. Skrijte na vidnem mestu

Namesto, da bi nakit podarili sami, ga pustite na mestu, kjer se obdarovanec običajno nahaja. Pomislite na dejavnosti, ki jih obdarovanec počne čez dan. Nakit postavite na eno od teh mest. V najljubšo skodelico na primer postavite nakit, tako da ga najdejo, ko si nalijejo kavo. Ali pa ga postavite poleg daljinskega upravljalnika na mizico pri kavču.

7. Zavijte ga poleg drugega darila

Eno darilo je super, dve pa še bolje. Namesto da podarite samo en kos nakita, kupite še drugo darilo. Darilo je lahko v obliki darilnega paketa ali pa deluje kot neke vrste embalaža za nakit. Prejemnik odpre zunanje darilo v pričakovanju, da ni notri nič drugega. Prestavljajte si presenečenje, ko odkrije še drugo darilo.

8. Za izročitev si sposodite nekoga drugega

Če se pričakuje darilo neposredno od vas, lahko z darilom presenetite, če pošljete nekoga drugega. Ena od možnosti je, da ga dostavi vaš otrok. Če nimate svojih otrok, poiščite pomoč nečakinje ali nečaka. Nekateri kot način dostave uporabijo kar hišnega ljubljenčka. Če se odločite za to možnost, poskrbite, da boste nakit dobro pritrdili, da ne odpade.

Lahko pa izberete nekoga popolnoma nepričakovanega. Lahko bi prosili šefa svojega obdarovanca, da na primer dostavi “paket” v službi. Njihov šef verjetno nima pomembne vloge v vašem odnosu, vendar ima šef redne stike in bi bil kot udeleženec pri dostavi nakita povsem nepričakovan.

9. Podarite nakit na pladnju

Koliko filmov ste že videli, ko nakit, sploh prstane, podarijo v kozarcu šampanjca, sladici ali kakšnem drugem živilu? Čeprav se ta ideja zdi najbolj primerna za romantični večer, je to potencialno nevarna možnost, še posebej, če nakit ostane neopažen. Namesto tega postavite nakit na pladenj ali krožnik. Nanesite sporočilo po zunanji strani pladnja z uporabo glazure ali stopljene čokolade. Krožnik prinesite kot običajno ali pa ga pokrijte s kupolo, da ustvarite pričakovanje.

10. Lotite se ustvarjalnega zavijanja

Način, kako zavijete darilo, je še en način, da nakit izstopa. Podariti nakit v darilni vrečki je najlažje. A pokažite, da vam je za osebo mar in se potrudite malo bolj. Zavijte bolj kreativno, npr. z

  • ovojnim papirjem zemljevida pomembnega kraja
  • fino tkanino
  • ročno okrasite darilni paket s pomenljivimi simboli

Največ idej za kreativno zavijanje npr. lahko nadete na Pinterestu (1).

darilni paketi

Podariti nakit ustvarjalno dejansko ni težava

Ustvarjalne ideje za podariti nakit ne smejo biti zapletene in ne zahtevajo večjih izkušenj v umetnosti in obrti. Z malo ustvarjalnosti je prejemanje nakita prav tako nepozabno kot sam nakit. Poiščite popolno darilo v obliki nakita za svojo ljubljeno osebo pri Lepi mami in preizkusite eno od zgornjih idej za edinstveno in nepozabno obdarovanje.

VIR (1) Pinterest

Vaš komentar

Sorodni članki