Živjo! Sem Nina, od julija 2016 ponosna mama sina Oskarja. Ko sem postala mama, se mi je svet obrnil na glavo, oziroma je moj svet postal otrok. Moje želje niso bile več tako pomembne, zato sem jih pospravila v omaro in le občasno kakšno manjšo vzela ven in jo uresničila.

Čeprav veš, še preden doživiš, da je starševstvo naporno in odgovorno, seveda tudi nadvse lepo in izpopolnjujoče, si ne predstavljaš, da te bo razdajanje za otroka včasih popolnoma izželo; časa zase nimaš veliko, količina spanja je vprašljiva, enkrat na mesec zasveti polna luna, hormonom se je čisto zmešalo … In mame smo tiste, ki smo povečini najbolj na udaru. Porodniška ni nikakršen dopust, to je trdo delo, ki je seveda hkrati nagrajeno s ponosom. Ko otrok doseže nov razvojni mejnik, s smehom in ljubkim čebljanjem, z mokrimi poljubčki. Mame veliko damo in od otroka tudi veliko dobimo nazaj, a vseeno še vedno potrebujemo nekaj le za svojo dušo. Ideja za Lepo mami se je porodila zato zelo spontano, v času porodniške, ko sem iskala načine, da se z nečim pocrkljam. Pred Oskarjem je bilo oblik crkljanja veliko; predvsem so vključevala bodisi smuči ali pohodniške čevlje, po plači pa sem rada zavila v kakšen večji nakupovalni center in si brez slabe vesti tudi kaj privoščila. Glede na to, da sem misel na hribe in ostala potovanja za naslednja tri leta opustila, časa za nakupovanja nimam, mi je ostal le še internet. A me je ta kmalu razočaral, saj pri nas nisem našla ničesar, namenjenega prav posebej nam, mladim, utrujenim a vendar presrečnim mamicam. Tako se je rodila Lepa mami.

Poslanstvo

Poslanstvo Lepe mami je polepšati proste trenutke mamicam ter jih spomniti na misel »srečna mami je srečen otrok«. Zanje skrbno izberemo visoko kakovostne, čim bolj naravne slovenske izdelke. Shranimo jih v lično darilno škatlo, ki jih vsakokrat razveseli. Lepa mami je donator Etri skupine, ki se z ustvarjanjem delovnih mest za vse, trudi zgraditi bolj vključujočo in povezovalno družbo.

Mediji o nas

Preberite še, kaj so o darilnem paketu Lepa mami zapisali različni SLOVENSKI MEDIJI.