Uhani Plemenita jelenčka

45,00 

Plemenita jelenčka sta čudovito darilo za srčno izbranko kot tudi za drago prijateljico, sestro, hčerko, sodelavko, … Naj ji ob rojstvu otroka, njenem rojstnem dnevu ali drugi posebni priložnosti prineseta veliko miline in ljubezni.

Uhani so ročno delo Nine Kamien Šimnovec (avtorice projekta Lepa mami) pod mentorstvom zlatarja in srebrokovača Christopha Steidla Porente (Zlatarna Zlato runo).

Material: srebro 925/000

Opis

Jelen je žival z zelo bogato simboliko. Grški in rimski pisci ga najraje povezujejo z motivom ljubezni. Kot simbol ljubezenske vročice je jelen v klasični mitologiji spremljevalec Afrodite, še pogosteje pa ga srečamo v družbi boginje lova Artemide, saj je veljal za njeno sveto žival. Ob deviški Artemidi jelen predstavlja lepoto, milino, nravno čistost, zadržanost, plašnost in sramežljivost. V antiki je bil jelen tudi simbol vitalnosti in dolgoživosti, v heraldiki pa je simboliziral plemenitost, uglajenost, viteškost in zvesto vdanost v ljubezen.

V literaturi in likovni umetnosti poznejših stoletij jelen ohranja večino uveljavljene simbolike, pri čemer daje litaratura prednost vsebinam ljubezenskega hrepenenja, v slikarstvu pa je njegov pomen marsikdaj težko določljiv. Paleta možnih pomenov je zelo široka: na eni strani lahko jelen nastopa kot večplasten simbol, na drugi pa je marsikdaj podoba živali ki ne želi biti nič drugega kot to, kar je – lepo in občudovanja vredno bitje.

(Povzeto iz knjige Simbolika živali / Tine Germ – Modrijan, 2006)

 

Najbolj iskano: ročno izdelani uhani

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Uhani Plemenita jelenčka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Podobni izdelki

Title

Go to Top