Objavljeno: 23 januarja, 2018376 besed1,9 min branja

V prejšni objavi se je predstavila Jasmina Perko, ustvarjalka Pastel Pink modnih dodatkov, tokrat pa vas vabim, da spoznate Anžeta Frantarja in njegovo znamko Dvainštirideset.

1. Anže, zakaj si začel izdelovati mila iz kozjega mleka?

Ideja za mila iz kozjega mleka izhaja iz lastnih preglavic z občutljivo in suho kožo. Ker ima kozje mleko številne pozitivne lastnosti, ki učinkujejo blagodejno in ker mi je zato, ker se starši moje partnerke ukvarjajo s kozjerejo in sirarstvom kvalitetno kozje mleko lahko dostopno, je bila odločitev, da se izdelave lotim sam, na dlani.

2. Kako laik/samouk v kozmetični industriji s svojo znamko sploh prodre na trg?

Kozmetika zahteva veliko učenja, od predpisov pa do lastnosti posameznih kozmetičnih surovin. Da so mila iz kozjega mleka Dvainštirideset ugledala luč sveta, sta minili dobri dve leti raziskovanja, učenja in testiranj.

3. Zakaj ime Dvainštirideset?

Številka 42 me preprosto fascinira. S svojo zgodovino, pojavnostjo skozi tisočletja človekovega bivanja in navsezadnje prisotnostjo v popularni kulturi.

Dvainštirideset milo iz kozjega mlek

4. Kaj je tisto, kar Dvainštirideset loči od ostalih domačih ponudnikov naravnih mil?

Znamka Dvainštirideset je osnovana na lastnih potrebah, ker enostavno nisem našel podobnega izdelka na trgu, ki bi lahko blagodejno vplival na mojo kožo in hkrati ponujal tudi nekaj raznolikosti. Zato verjamem, da v pestro ponudbo naravnih mil na trgu vnaša raznolikost s sestavinami, ki sem jih sam pogrešal.

5. Kakšne so prednosti uporabe mila iz kozjega mleka?

Milo iz kozjega mleka je še posebej primerno za vse, ki jih preglavice povzroča občutljiva in suha koža. Kozje mleko ima pH, ki je skoraj identičen človeški koži, hkrati pa vsebuje številne vitamine, kot so A, D, E, B6, B12, fosfor, kalij in kalcij, ki obnavljajo ter regenerirajo poškodovano kožno tkivo.

6. Kakšni so cilji znamke Dvainštirideset? So v planu, poleg mil, tudi drugi izdelki iz kozjega mleka?

Znamka Dvainštirideset se bo v prihodnosti razvijala tudi izven okvirjev kozmetičnih izdelkov. Prvi pokazatelj tega so leseni podstavki za mila, bližnja prihodnost pa prinaša še nekatere druge dodatke za dom, ki v naš vsakdan vnašajo toplino.

Poiščite izdelek Dvainštirideset v Darilnem paketu Lepa Mami.

Vaš komentar

Sorodni članki