Objavljeno: 15 februarja, 2018526 besed2,7 min branja

Danijela Č. Sluga je avtorica bloga Mami na off in družinskega rokovnika Mamina (po)MOČ, ki mamice usmerja, jim pomaga pri temah, ki rade uidejo iz glave, hkrati pa jih tudi opozarja, da se morajo občasno ustaviti in pritisniti na svoj off gumb. Preberi, kako se je razvila ideja o družinskem rokovniku, kaj Danijela načrtuje za prihodnost in kako se ob dveh fantih sprošča sama.

1. Danijela, kdaj in kako se ti je utrnila ideja za družinski rokovnik Mamina (po)MOČ?

Ideja se mi je utrnila takrat, ko sem rodila drugega sina in se po porodniški zopet vrnila v službo. Takrat sem namreč opazila, da bo potrebna še večja organiziranost, ki mi je tudi sicer zelo pri srcu.

2. Koliko časa je trajal proces od ideje do realizacije?

V bistvu ne vem točno, koliko časovno je vse skupaj trajalo, bi si upala trditi, da vse skupaj skoraj eno leto, ker sem se na začetku z mislijo le igrala. Kar nekaj časa je minilo preden sem idejo upala napisati na papir … Ko pa sem se prvič dobila z oblikovalkama iz Magic planerja se je vse začelo odvijati s svetlobno hitrostjo. :)

3. Kakšen je odziv mamic na Mamino (po)MOČ?

Moram priznati, da zelo dober. Ogromno mamic mi piše, da so s pomočjo rokovnika še bolj organizirane in pripravljene na razigran (in velikokrat tudi divji) vsakdan. Najbolj so pa jim všeč ideje, kako v vsem tem hitrem tempu življenja najti nekaj trenutkov, ko se sprostijo in so na off.

Intrevju Danijela Mamina po-moč

4. Izmed vseh rokovnikov, ki so danes na voljo, tvoj izstopa po tem, da je namenjen posebej mamicam za lažjo organizacijo družinskega življenja. Bi izpostavila še kakšno prednost Mamine (po)MOČI?

Morda to, da je rokovnik Mamina (po)MOČ namenjen tudi našim otrokom. Si predstavljate situacijo, ko z otrokom sedite v čakalnici in nimate nobene igrače? Nič hudega, kajti v torbici je rokovnik, ki ima dovolj prostora za otrokovo domišljijo, tam namreč najdete pobarvanke, prostor za risbice, fotografije … Neprecenljivo pa je tudi to, da se vsi ti spomini shranijo in nas bodo čez mnogo let spominjali na čas, ko so bili naši sončki še čisto majhni.

5. Kaj načrtuješ za prihodnost, je v planu še kakšen priročnik?

Seveda, najbolj si želim rokovnik nadgraditi in morda celo nekoliko osvežiti. Idej je polno, le nekaj več časa bi potrebovala, da vse to izpeljem. :)

6. Kot avtorica bloga Mami na off med drugim spodbujaš mamice, da si vzamejo nujno potrebni čas zase. Kako pogosto ti pritisneš na svoj off gumb in kaj takrat rada počneš?

Res je, v blogu večkrat poudarim to, da srečna in (vsaj malo) spočita mamica pomeni tudi srečnega in nasmejanega otroka. Vse mamice pa vemo, da to ni vedno izvedljivo, kar ni pravzaprav nič hudega. Važno je, da o tem govorimo in se mamice med seboj vzpodbujamo in širimo realno in iskreno sliko o materinstvu. To je pravzaprav smisel vsega in moram priznati, da je to virtualno ustvarjanje in komuniciranje z bralkami moj gumb, da se odklopim in spočijem.

Vaš komentar

Sorodni članki