Objavljeno: 15 januarja, 2018542 besed2,8 min branja

Darilni paket Lepa mami združuje različne in odlične slovenske ustvarjalce. Kaj jih je pognalo na pot ustvarjanja, kaj jih navdušuje in kakšni so njihovi cilji, si boste lahko prebrali v kratkih intervjujih.

Kot prvo vas vabim, da pobližje spoznate Jasmino Perko, “mamo” Pastel Pink-a, ki pravi, da marsikatera njena pentlja pristane tudi v košu za smeti. Preberite, zakaj.

Jasmina, kdaj si začela ustvarjati? Kdo te je za to navdušil?

Od nekdaj sem rada ustvarjala. Še kot punčka sem večkrat vzela v roke škarje in blago ter se usedla za šivalni stroj. Konec novembra 2015 pa se je v moji glavi pojavila ideja, ki ni in ni hotela iz nje, in tako se je vse skupaj začelo.

Kako je nastal Pastel Pink in zakaj ime Pastel Pink?

Pred desetimi leti sem začela pisati blog, ki sem ga poimenovala Pastel Pink. Če sem čisto iskrena, takrat o globokem pomenu imena res nisem razmišljala, saj niti nisem pričakovala, da mi bo kdaj kdo zastavil vprašanje o njem. Hehe. Ko pa sem začela z ustvarjanjem izdelkov Pastel Pink, sem se odločila, da jih predstavim kar pod tem imenom, ker se je že nekoliko ‘prijelo’, in ker je na nek način postalo del mene, saj me spremlja že desetletje.

Zakaj pentlje?

Pravzaprav so bile pentlje B, C ali pa kar Ž plan. Med tem ko sem se ukvarjala s prvotno idejo, so nastale pentlje, ki naj bi bile le del končnega izdelka. Zase bi rekla, da nisem preveč punčkasta, kar bo verjetno koga presenetilo, glede na izdelke, ki jih ustvarjam. Ko sem ustvarila prve pentlje iz umetnega usnja, sem ugotovila, da bi takšne pentlje nosila tudi jaz, čeprav nimam več 5 let. Pentljo sem pritrdila na lasno sponko, ji na sredini dodala bleščeč trak in … se zaljubila. Res! Sama pri sebi sem si rekla, če so všeč meni, ki ne nosim kril iz tila, bleščečih uhanov in rozaste šminke, bodo mogoče všeč še kateri. In tako sem jih delila s širnim svetom in čakala, kaj se bo zgodilo.

Kaj te pri tvojem delu navdihuje?

Največkrat navdih dobim med samim ustvarjanjem, med sprehodom, med listanjem revije …

Koliko časa v povprečju potrebuješ, da ustvariš eno pentljo?

Težko bi rekla, koliko časa mi vzame izdelava ene pentlje. Sem precejšnja perfekcionistka, tako da marsikatera pentlja pristane tudi v košu. Vsakemu izdelku se posvetim maksimalno, ker želim, da se bi vse, ki odprejo paketek, zaljubile, kot sem se jaz, ko sem izdelala prvo.

Kateri izdelek izpod tvojih rok ti je najljubši?

Joj, težko izberem enega. Mogoče bi izpostavila pentlje na elastiki, ki jih lahko nosiš tudi kot zapestnico, saj bi lahko rekla, da so že nekakšen prepoznaven znak znamke Pastel Pink. Trenutno sama največ nosim srebrno in rose gold kombinacijo.

Zapestnica Pastel Pink

Kakšni so cilji Pastel Pink-a?

Eden izmed ciljev je, da bi na ulici srečala čim več žensk, ki jim zapestje ali čop krasijo moje pentlje na elastiki. Zagotovo pa je glavni cilj, da še naprej z ustvarjanjem osrečujem sebe in vse, ki nosijo moje izdelke.

Poiščite izdelek Pastel Pink v Darilnem paketu Lepa Mami.

Vaš komentar

Sorodni članki