Objavljeno: 7 marca, 2019581 besed3 min branja

Prosti čas. Dve besedi, ki mamicam nista tako samoumevni, vendar sta zelo dragoceni. Vse potrebujemo čas zase, za izklop ali priklop, in vsaka ima svoj način polnjenja baterij. Verjetno ne bom ustrelila mimo, če rečem, da so nam pri tem v pomoč narava, knjige, glasba, prijatelji/ce, obiski kulturnih dogodkov, postelja, televizija, masaža, kozmetični saloni, mini izleti in krajša potovanja. Ali pa le to, da damo noge v zrak in prisluhnimo tišini, če jo seveda še kdaj srečamo in če jo še znamo prepoznati. In takrat, ko ne delamo prav ničesar, se prileže tudi skodelica kave ali čaja. V lični skodelici. :)

Sama imam doma kar lepo zbirko skodelic; nekatere mi je ob selitvi v nov dom podarila tašča, druge nosijo sentimentalno vrednost, tretje pa so se na policah znašle kar tako, po spletu že pozabljenih okoliščin. Ker nisem ena izmed takšnih, kot je moja mami, ki mora imeti celoten servis v istem stilu, me raznolikost barv in oblik skodelic ne moti. Ugotavljam pa, da vedno posegam po enih in istih skodelicah, čeprav imam na voljo še vsaj deset drugih. Razlaga za to je verjetno povsem znanstvena; tudi barve skodelic naj bi vplivale na okus naše kave.

Skodelica po meri

Verjetno je do tukaj že jasno, da to ni zapis o samem prostem času, ampak o enem izmed njegovih simbolov. Ja, skodelici. Ker skodelica ni le predmet, ki drži našo prvo kavo, ki nas do konca predrami, ali dobre lastnosti v obliki čaja. Skodelica predstavlja nadvse pomembne trenutke miru, ki jih namenimo samo sebi v tišini ali ob prijetnem klepetu. V resnici je skodelica prinašalka dobre volje. In ker so (čedne) skodelice pri meni dobro zapisane, sem se odločila, da jih ponudim tudi v darilnih paketkih Lepa mami.

Glede na to, da je pri prvi seriji skodelic prišlo do napake v komunikaciji med mano in ponudnikom potiskanih skodelic in se je napis v pomivalnem stroju žal hitro izbrisal, sem se pri naslednji seriji odločila za drugačen pristop. Odločila sem se, da v ponudbo vključim skodelice, ki jih sama popišem in porišem. Ne samo, da so zdaj barve, večkrat preverjeno, obstojne na strojno pomivanje, tudi vsaka skodelica je unikatna.

Izdelava skodelice po meri

Do danes so nastale tri različne serije. Prva je najbolj preprosta in čeprav izgleda precej enostavno, sem potrebovala kar nekaj časa, da sem prišla do napisa, s katerim sem zadovoljna. Druga serija mi dopušča največ kreativne svobode in ob ustvarjanju tudi najbolj uživam. Barvo nanašam s tapkanjem z gobico, pri čemer se igram z različnimi vzorci in kombinacijo barv. Pri teh ne odstopam preveč; vseeno so rožnato-sivi odtenki rdeča nit Lepe mami. Tretja serija skodelic pa je najbolj igriva. Je skupek prve in druge, saj združuje napis »Lepa mami« in tehniko tapkanja barve.

Skodelice po meri Lepa mami

To je moja zgodba o skodelicah, ki gotovo še ni zaključena. Idej in zagona imam zaenkrat še veliko, le pri času za realizacijo se mi rado zatakne. ;)

Kot zadnje, kar želim tukaj napisati pa je sporočilo: ne pozabi, da te mini razvajanje čaka že v kuhinji. Za začetek le vzemi skodelico, pripravi si najljubši napitek in uživaj. Tako ali drugače, sama ali v družbi, v tišini ali ob zvokih glasbe. V vsakem primeru bo tvoja baterija (vsaj za kratek čas) prišla v zeleno območje.

Vaš komentar

Sorodni članki