Objavljeno: 18 septembra, 2017233 besed1,2 min branja

Ko smo z otrokom, smo mu do konca predane. Skrbimo, da ni lačen, da plenička ni pokakana in predolgo polulana, z njim se igramo, ga peljemo na sprehod dvakrat na dan, mu pojemo, se z njim smejimo in se na sploh na vso moč trudimo, da bi bil otrok zdrav in vesel. Poleg tega mu razkazujemo življenje in okolje, saj je zanj vse, kar ga obdaja, novo. To je popolnoma normalno, saj je naš najdragocenejši dar in naša odgovornost.

Kljub temu mame nismo roboti in če se ne znamo ustaviti in zadihati, lahko pregorimo. Kdor se je že kdaj peljal z letalom, pozna navodilo, ki se lahko prenese tudi na kopno: v primeru nevarnosti, ko začne primanjkovati kisika, si mama prva namesti kisikovo masko. Če ona nima kisika, ga tudi otroku ne more dati. In tako je tudi v vsakdanjem življenju. Pomembno je, da si znamo vzeti čas zase, se napolniti z energijo in jo prenesti na otroka.

Čas zase

Zato, mamice, vzemimo si čas zase. Pojdimo s prijateljico na kavo, obujmo si športne copate in se odpravimo na bližnji hrib, pišimo dnevnik, barvajmo, razvajajmo se v topli, dišeči kopeli in najljubši glasbi. Hvaležne si bomo in srečne, tako pa bo srečen tudi naš otrok.

Na podstrani O nas si lahko preberete več o tem, zakaj mamice potrebujemo čas zase.

Vaš komentar

Sorodni članki