Objavljeno: 12 septembra, 2018743 besed4,2 min branja

Nekje v sredini julija sem začutila strašen pritisk. Pa ne v smislu povišanja srčnega utripa, pač pa notranjo stisko. Vsak nov dan je bil enak prejšnjemu, moje razpoloženje pa je bilo vedno slabše – nobene prave volje nisem imela in vsa kreativnost, skupaj z idejami je izginila. Sprehodi v naravi so me razvedrili le za kratek čas, potem pa sem se spet znašla v neprijetnem melanholičnem stanju, ki bi slej ali prej začelo vplivati tudi na ljuba fanta. Veš kako je, ko poskušaš približati dva negativna konca magneta? Ne gre in tako nekako sem se v tistem obdobju počutila. Težko točno opišem, zakaj je do tega prišlo, vedela pa sem, da moram proti temu. Edino rešitev sem videla v odmiku.

HIške Whittington

Bivala sem v mestu Whittington, ki se nahaja v grofiji Shropshire

Tri v enem: pustolovščina, preizkušnja in terapija

Lahko bi se za vikend zapeljala v kakšen bolj skrit kotiček Slovenije in si tam »sčistila« glavo. Lahko bi se zapeljala čez mejo na morje. Lahko bi se odločila za marsikaj, a povleklo me je v zrak in čez del oceana, nekam daleč, a vseeno dovolj blizu, da bom čez tri dni nazaj. Po dolgem času sem želela spet doživeti vznemirjenje pred vzletom, pristanek na drugi zemlji in občutek, ko prvič vdihnem nov zrak. Le da bi tokrat vse to prvič doživela popolnoma sama; vse skupaj bo pustolovščina, preizkušnja in terapija.

Moj dom Whittington

Moja rezidenca; skrajno desno je stranišče

Ampak zakaj ne bi v to kratko potovanje dodala še dveh elementov – novega znanja in izpolnjene želje? Že zelo dolgo je blizu vrha mojega seznama želja napisana ena, ki je pri nas ni tako enostavno uresničiti: obiskati delavnico izdelovanja nakita iz srebra. Google mi je v Veliki Britaniji hitro našel 1-dnevni tečaj, planiran za soboto, 8. septembra, v kraju ne tako daleč od letališča. Odlično! Svojo odločitev sem zapečatila z nakupom letalske karte in tečaja, preko Airbnb-ja sem si našla prenočišče in pustila času, da me je počasi pripeljal do dneva odhoda.

Whittington

6. septembra okoli 19. ure so se mi začele tresti roke. Dobesedno. Do odhoda sem imela še dobre 4 ure, mene pa je že treslo, od treme in adrenalina. Grem le prvič sama, sem si rekla, verjetno to ni nič nenavadnega. Po kozarcu vina sem se dokončno pomirila, z Nejcem sva še povečerjala, se še dvakrat poslovila od spečega Oskarja in se okoli 21. ure odpeljala proti letališču.

Ne duha ne sluha o območju udobja

Kaj vse se je dogajalo do nedelje, 9. septembra, ko sem prišla nazaj domov ne bom podrobno opisovala. Povem le to, da sem se po Angliji vozila z avtobusom, vlakom in še s taksijem, da sem prišla do končnega cilja. Enako nazaj do letališča, le da sem na stare dobre novozelandske »backpackerske« čase pot s taksijem prečrtala in se peš odpravila do 6 kilometrov oddaljene železniške postaje. Tri dni sem živela brez tuša, tople vode in elektrike, stranišče pa sem imela na kompost. Mogoče se ti to sliši hudo, tudi meni se je, preden sem prišla tja. V resnici pa je pobeg iz tega, kar ti je vsakdanje in povsem samoumevno nekaj najboljšega za dušo. Ko greš iz svojega območja udobja, vidiš, da so meje v glavi dokaj zlahka premagljive. Takrat poiščeš nove poti. Obdana sem bila s tišino in čudovito naravo; naj o tem še slike povedo svojo zgodbo. Kar se pa delavnice tiče, se je pa zgodilo ravno to, česar me je bilo najbolj »strah« – da me bo proces v celoti posrkal vase. :)

Razgled Whittington

Prikolico za konje so predelali v kuhinjski kotiček

Ne bom rekla, da sem domov prišla kot rožica. Po treh dneh brez tuša in vseh prevoženih kilometrih, ki človeka krepko zdelajo sem se mami, ki me je v nedeljo zvečer pričakala na letališču, kar zasmilila. Ampak videz vara. V sebi čutim nov val energije in neizmerno sem hvaležna, da sem sama sebi podarila to nepozabno darilo, v naše skupno življenje pa tako vnesla bolj lahkotno in pozitivno vzdušje.

Whittington Castle

Whittington Castle

 

Whittington Castle

… in še iz druge smeri

 

Delavnica oblikovanje srebra

Pri mojstrici Angeli Georgiou

 

Nakit iz srebra

Moji kreaciji

 

 

Vrba v Whittingtonu

 

Whittington

 

Vaš komentar

 1. Maja P 12 septembra, 2018 at 21:02 - Reply

  Nina, kako lepo ❤️ Krasen zapis, še lepše darilo sebi.
  Navdih.
  Hvala ti za to.

  Maja

  • Lepa mami 13 septembra, 2018 at 05:37 - Reply

   Draga Maja, hvala tebi. <3

Sorodni članki