Objavljeno: 29 maja, 2018792 besed4,1 min branja

Blogerka, mama, uspešna poslovna ženska, avtorica in še mnogo več. »Spoznala« sem jo v času svoje nosečnosti in na njeni poti ji sledim še danes. S svojo lepo besedo in ustvarjalnostjo je čisti navdih. Vabim te k branju mini intervjuja z Nino Držaj, ki je ustvarila Dojenčkov dnevnik, ki je tudi del paketa Lepa mami.

1. Nina, si avtorica Nosečkinega dnevnika, Dojenčkovega dnevnika, Malčkovega dnevnika, rokovnika Moje leto in spominskih kartic za nosečnice ter dojenčke. Od kje črpaš ideje za vse svoje projekte? Kdo je tvoj vir navdiha in kdo ti je pri nastajanju v največjo oporo?

Moj prvi izdelek je bil Nosečkin dnevnik. Idejo zanj sem dobila že kmalu po prvi nosečnosti, saj sem ugotovila, da ne obstaja nič podobnega, kar bi bodočim mamicam pomagalo pri pripravah na majhno štručko in ohranjanju spominov. Dojenčkov dnevnik in Malčkov dnevnik ter Spominske kartice so bili logično nadaljevanje. Idejno ter vsebinsko zasnovo sem pri vseh izdelkih črpala iz lastnih izkušenj. Poseben izziv so mi bili rokovniki, saj jih uporabljam že leta in leta, želela pa sem nekaj, kar bi bilo namenjeno posebej za bizi sodobne mamice. Mislim, da mi je uspelo. V navdih in podporo mi je seveda moja družina.

2. Koliko časa je trajal proces od ideje za Dojenčkov dnevnik do same realizacije?

Da se takšna ideja realizira je potrebnih nekaj mesecev. Najprej sem sama pri sebi razmišljala o vsebini in o tem, kako ga zastaviti, da bo resnično odražal želje in potrebe novopečenih mamic ter bo nekaj novega na tržišču. Potem, ko sem imela o tem jasno predstavo sem začela stvari zapisovati, hkrati pa se o njih pogovarjati s svojo oblikovalko. Ta je moje ideje in napisano vsebino oblikovala tako, da je vse skupaj uporabno, prikupno, minimalistično, prostorno in še in še. Po vsem tem in po veliko usklajevanja, gre zadeva v tiskarno, kjer traja še kakšen mesec, da se natisnejo in vežejo vsi izvodi ter so pripravljeni na prodajo.

Dojenčkov dnevnik

3. Kakšen je odziv mamic na Dojenčkov dnevnik?

Odziv mamic je zelo dober, pozitiven. Najbolj so navdušene tiste mamice, ki so jim blizu minimalizem, sodoben dizajn, nekoliko drugačna barvna paleta (pastelne barve, na voljo je tudi črno-bela izdaja), dovolj prostora za vse zapiske in smiselno zaporedje izpolnjevanja, po starosti. Uporabno je tudi to, da so del vsebine osnovne informacije o razvoju in nasveti za igro z dojenčkom. Res sem vesela, da so mamice izdelek začutile in sprejele, tako kot jaz, ki sem leta in leta pogrešala na trgu nekaj drugačnega, bolj uporabnega in modernega.

4. Kaj načrtuješ za prihodnost, s kakšnimi izdelki nas boš razveseljevala?

Trenutno smo sredi ponatisa Nosečkinega dnevnika (že tretji po vrsti), sledil pa mu bo še ponatis Dojenčkovega dnevnika (drugi ponatis). Za drugo polovico leta imam v načrtu novo izdajo rokovnika, ki bo vsebinsko enaka, kot prejšnja, a dizajnersko osvežena, za leto 2019. V naslednjem letu pa načrtujem dva nova izdelka in resnično upam, da se mi bodo želje in cilji uresničili.

Uporaba Dojenčkovega dnevnika

5. Poleg tega, da si avtorica toliko različnih tiskanih materialov, si tudi avtorica bloga Z ljubeznijo, mama, poslovna ženska in mama trem otrokom. Kako pogosto si vzameš čas samo zase in kaj takrat najraje počneš? Kako pomembno se ti zdi, da si mama vzame čas zase?

Blog je moja prva ljubezen in z njim se je moja poslovna pot začela, zato mi izredno veliko pomeni. Je moj kotiček za sprostitev, preko njega pa izražam svojo ustvarjalnost, hkrati pa čutim, da ogromno tudi dajem, saj moje besede marsikateri mamici nudijo oporo, nasvet in tolažbo. Tudi moji otroci imajo pri tem veliko vlogo, zato so vse te vloge med seboj zelo povezane. Včasih je težko razmejiti, kaj je del službe in kaj je naš osebni prosti čas, zato so bili trenutki, ko sem bila zelo obremenjena in mi je bilo težko. To so bili tudi tisti trenutki, ki so mi pokazali, da sem pozabila nase in da so bila leta, ko si zase nisem vzela časa, predolga.

Zdaj si vzamem čas zase vsak dan, pa naj bo to nekaj minut za kavo, branje knjig ob večerih, sprehod v naravi. Včasih pa tudi kaj drugega, kar povzroča iskrice v mojih očeh. To ne pomeni, da sem z otroci manj, ampak samo to, da sem nekoliko spremenila način preživljanja svojega prostega časa, prioritete in način življenja. Močno priporočam.

Najbolj popularen iskalni niz: dojenčkov dnevnik

Preberite tudi: Darilo ob rojstvu otroka | Darilo v porodnišnico | Darila za mamice

Vaš komentar

Sorodni članki