Objavljeno: 14 maja, 20181071 besed5,5 min branja

Darilo ob rojstvu otroka – novorojenček potrebuje le zdravje. Kaj pa mama?

Rože, oblačila in oprema za novorojenčka ter različni darilni boni so ponavadi tisto, kar podarimo mamici kot darilo ob rojstvu otroka. Niti slučajno ne želim tem darilom pripisovati majhne vrednosti; tudi sama sem ob rojstvu Oskarja prejela vse našteto in vsega sem bila neizmerno vesela. Ok, priznam, rož še najmanj, ker sem imela potem poleg dišeče štručke še eno skrb več, vse ostalo pa mi je prišlo zelo prav. Oziroma nam je prišlo prav. No, predvsem Oskarju, saj so bila darila v glavnem namenjena njemu. Vidiš, kam merim?

Se sploh spomnimo na mami?

Ob rojstvu otroka redkokdaj v resnici dobro pomislimo na osebo, ki je devet mesecev živela za dva in ki je, preden je spravila težko pričakovano dete na svet, skoraj spustila dušo na porodni postelji. Na mami se niti ne spomnimo. Mogoče preveč sklepam po svojih ravnanjih. Preden sem postala mama, sem svojim prijateljicam ob rojstvu njihovih otrok vedno kupovala kaj od zgoraj naštetega. Moje vodilno darilo ob rojstvu je bil komplet oblačil za novorojenčka. Tudi na kraj pameti mi ni padlo, da novorojenček v resnici ne potrebuje darila. Zanj je bilo najverjetneje v celoti poskrbljeno že vsaj en mesec pred rokom poroda. Kateri starš pa bi se podal na tako odgovorno misijo, ne da bi se nanjo pravočasno pripravil?

Ona je vir sreče

V življenju je velikokrat tako, da šele z novim izkustvom dobimo tudi nov pogled na neko stvar ali situacijo. Odkar sem mami, svojim prijateljicam, ki utrujene ležijo v porodnišnicah, kupim nekaj, kar je samo za njihovo srce. Zakaj? Ker je to tisto, kar mami, ki kar naenkrat pristane v senci svojega otroka, potrebuje. Govorim iz lastnih izkušenj, o katerih sem v preteklosti že pisala v objavi Hvala, mami. Lepo je, ko ji nekdo izkaže pozornost in jo opomni, da je ona vir sreče. Iz nje vse izhaja in čeprav je že zdaj 40 tednov živela za dva, bo preteklo vsaj še eno leto preden si bo lahko zares vsaj malo oddahnila. Srčno sicer upam, da bo ta čas prišel že nekoliko prej, pa vendarle je prav, da jo na tej naporni a čudoviti poti nekdo razvaja. In da se hkrati nauči razvajati tudi sama.

Darilni paket za mlado mamico

Darilni paket Lepa mami kot popolno darilo ob rojstvu otroka

Darilo ob rojstvu otroka, ki se danes vedno znajde na vrhu mojega seznama je seveda darilni paket Lepa mami, ki združuje kakovostne izdelke slovenskih ustvarjalcev in podjetij. Novopečeni mamici rada podarim darilni paket za mlado mamico , saj je ta ustvarjen posebej za njo. V njem najde Lekovitin Mami čaj za dojenje in skodelico Lepa mami, ki jo z napisom »Razvajaj tudi sebe« ves čas opominja na to pomembno dejanje. Poleg čaja in skodelice se v paketu nahaja tudi naravna glinena maska znamke Glina.si. Ta skrbi, da so morebitni mozoljčki, ki zaradi hormonov po porodu radi ponagajajo, izsušeni in pod kontrolo, koža pa mehka in gladka. Ker mama svojemu srčku dnevno podari nešteto poljubčkov, je zelo dobrodošlo, da so njene ustnice ves čas navlažene. Za to poskrbi ročno izdelan in povsem naraven balzam za ustnice Krasna s pomirjajočim vonjem sivke.

Vsako mamico pa v paketu najbolj razveseli Dojenčkov dnevnik, ki ga je ustvarila Nina Držaj, avtorica bloga Z ljubeznijo, mama. Dojenčkov dnevnik je namenjen zapisovanju posebnih trenutkov in mejnikov v prvem letu otrokovega življenja. Dnevnik je zastavljen po mesecih, vsebina je pregledna, v njem pa je dovolj prostora tudi za fotografije. Ne le, da je to čudovit in večen spomin za starše, tudi otroci ga bodo nekoč z veseljem vzeli v roke in tako dobili vpogled v svoje otroštvo. In zakaj pravim, da je to popolno darilo ob rojstvu? Ker z izdelki mami razvaja tako svojo dušo kot telo.

Primeren je tudi kot darilo ob drugih priložnostih

Poleg darilnega paketa za mlado mamico včasih izbiram tudi med Nino, Mino in Lino, ki so manjše različice naše »prvorojenke« Lepe mami. Tudi ti paketki so čudovito darilo ob rojstvu otroka. Izredno vesela pa jih bo čisto vsaka mami tudi ob drugih priložnostih, kot so rojstni dnevi, materinski dnevi ali pa kar tako, za lepši dan. V njih se skriva družinski rokovnik Mamina (po)MOČ, s pomočjo katerega bo mami še bolj organizirana. Avtorica družinskega rokovnika je Danijela Č. Sluga, znana tudi kot Mami na OFF, kar pomeni, da so v njem, tudi kot mali opomniki, zbrani nasveti, kako naj se mami odklopi od vsakodnevnega živžava. Za razvajanje njenega telesa poskrbijo Lekovitina univerzalna vlažilna krema Rosa+ in Lekovitin Koktajl – mešanica bogatih olj za masažo telesa, naravno milo iz kozjega mleka znamke Dvainštirideset, ki je tako nežno, da je primerno tudi za dojenčke, in Krasnin balzam za ustnice. Za piko na i vsakemu izgledu pa poskrbi Pastel Pink pentlja, ki jo mami lahko nosi kot zapestnico ali pa si jo spne v lase. Kaj ni to popolno darilo? ;)

Izdelaj čestitko Lepa mami

Le enega darila ne moremo kupiti

V svojem 31. letu starosti sem postala mama. Najbolj dragoceno darilo ob rojstvu Oskarja je bilo dejstvo, da je bil deček zdrav. Verjetno se vsi strinjamo, da je to tisto, kar si vsak starš za svojega otroka želi. Žal zdravje ni nekaj, na kar bi lahko v celoti sami vplivali. Narava ima včasih svoje, drugačne načrte z našimi otroci. Človeške napake se dogajajo in še kakšne druge višje sile nam lahko pri tem, da v roke dobimo zdravo dete, ponagajajo. Zato pravim, da je zdravje tisto darilo ob rojstvu, ki si ga vsi želimo. A vendar je tudi edino darilo, ki ni naprodaj. Vsa ostala so in za mamico imamo možnost izbrati darilo med raznoliko ponudbo. Tisto, ki jo bo zagotovo razveselilo, saj bo namenjeno le njej, pa najdeš tukaj, pod streho Lepe mami.

Hvala, ker bereš moj blog. V zahvalo ti ponujam popust na vse pripravljene pakete Lepa mami. Izberi paketek in v košarici vpiši kodo kupona “blog5“. S tem prejmeš 5 % popusta na izbrani paketek.

 

Najbolj popularen iskalni niz: darilo ob rojstvu otroka

Preberite tudi: Darilo v porodnišnico | Darila za mamice

Vaš komentar

Sorodni članki