Objavljeno: 24 junija, 20181173 besed6 min branja

Darilo v porodnišnico – ko se z rojstvom otroka rodi tudi mami

Na nedeljsko popoldne 24. julija 2016 sem rodila sina Oskarja. To je dan, ki ga, tako kot druge mamice ob rojstvu svojih otrok, ne bom nikoli pozabila. Po dveh urah in dvaindvajsetih minutah, kolikor je trajal porod, sem v roke dobila cvilečo, težko pričakovano toplo štručko, ki je naš svet obrnila na glavo in vanj vnesla nepopisno srečo. Rojstvo otroka verjetno v večini kultur po svetu spada med najpomembnejše prelomnice v človekovem življenju. Novo življenje pozdravi ta planet.

Se sploh zavedamo, da se ob rojstvu otroka rodi tudi mami? Seveda, tudi oče in ostali člani družine dobijo nove vloge, ampak tukaj govorim predvsem o nas, ki smo 40 tednov v sebi nosile (vsaj) še eno bitje. Otrok nam z rojstvom podari najlepše in najtežje poslanstvo. Pa ga znamo tudi pravilno okronati?

Glede na to, da sem skromna duša, ne govorim o pravi kroni, ampak o darilu, ki se mamici na ta veseli dan pokloni. Govorim o darilu, ki pripoveduje posebno zgodbo in ki za vedno ostane v spominu in to je darilo v porodnišnico.

Kakšno darilo v porodnišnico si pa ti dobila?

Ali je to vprašanje sploh pomembno? Kakor za koga. Meni je, ker so darila za mamice in presenečenja, ki se ob tem ustvarijo, moja ljubezen. Zato je to vprašanje, predvsem pa odgovori, zame zelo relevantno. No, kakšno darilo v porodnišnico si dobila? In če ga (še) nisi, kakšnega bi si želela?

In kaj sem jaz dobila?

Bom zaupala, kaj sem jaz dobila. Že v porodno sobo, ko je bilo najhujše za nama, sem dobila škatlo. Notri je bil moder medvedek s slinčkom, na katerem je bilo izvezeno Oskarjevo ime in poleg njega čestitka s posvetilom, ki me je ganilo do solz. Še danes, ko ga preberem, dobim vlažne oči. V resnici jih imam že zdaj, ko samo pišem o tem. Lahko rečem, da je bilo to najboljše darilo v porodnišnico, ki sem ga dobila, pošiljateljica pa je bila moja tašča. Ker živi blizu kranjske porodnišnice, je darilo pripeljala kar sama, ko ji je Nejc sporočil začetek štarta. :)

Mala pozornost za širok nasmeh

Ko sem prišla zvečer v svojo sobo, me je tam pričakal paket, ki ga dobi vsaka mamica. V njem so se skrivali različni reklamni letaki, brošure, vzorčki s kremami, mislim, da je bila notri celo otroška kašica, mini knjiga in verjetno še kaj. Naslednji dan mi je sestra prinesla telegram, ki mi ga je poslala prijateljica, h kateremu je priložila moder slinček in kapico. Ljubko in kar je najpomembnejše: izkazala je malo pozornost, nazaj pa je dobila moj širok nasmeh. Kot mami dveh otrok je najbrž vedela, kako lepo je, ko se nekdo v tem ranljivem, čustvenem obdobju spomni nate.

Darilo v porodnišnico ni nekaj, kar bi mami vnaprej pričakovala, je pa zato izjemno vesela, če jo preseneti. Ravno zato smo se odločili, da Lepa mami pride tudi v porodnišnice. Zaenkrat sicer samo v dve – ljubljansko in kranjsko -, ampak počasi bo potrkala tudi na druga vrata porodnišnic po Sloveniji (pošlji nam povpraševanje/vašo lokacijo na info@lepamami.si in se dogovorimo o podrobnostih).

Darilo v porodnisnico Ljubljana Kranj Jesenice

Darilo v porodnišnico Ljubljana , Kranj ali Jesenice

Še bolj privlačna Lepa mami

Darilna embalaža paketa Lepa mami, ki jo prinesemo kot darilo v porodnišnico je še bolj privlačna. Ne ovija jo papir, na njej ni znamk in nalepk z imenom in naslovom, pač pa le pentlja, za katero je zataknjen listek z imenom mamice. Si predstavljaš presenečenje, ko mamica dobi takšen paket, medtem ko utrujena leži v porodnišnici? V njem pa le odlični slovenski izdelki, ki so namenjeni samo njej.

Lepa mami ponuja pet vnaprej pripravljenih paketov, lahko pa mamici sestaviš tudi čisto svojega. Vanj lahko vključiš:

  • Dojenčkov dnevnik za zapisovanje dogodkov in mejnikov v prvem letu otrokovega življenja. V njem je dovolj prostora za vse zapiske in fotografije, uporabno pa je tudi to, da so del vsebine osnovne informacije o razvoju in nasveti za igro z dojenčkom.
  • Družinski rokovnik Mamina (po)MOČ, s pomočjo katerega bo mami še bolj organizirana in pripravljena na razigran vsakdan. V njem pa bo našla tudi ideje, kako v vsem tem hitrem tempu življenja najti nekaj trenutkov za sproščanje, ki so, roko na srce, zelo pomembni.
  • Masažno olje KOKTAJL sevniškega podjetja Lekos, ki je mešanica bogatih olj za masažo telesa. Primeren je za vsakodnevno nego kože po tuširanju. Hitro in popolnoma se vpije in ne masti.
  • Lekosovo vlažilno kremo ROSA+, ki je primerna za vse tipe kože. Krema kožo globoko navlaži, hkrati pa ji izboljšuje obrambni mehanizem ter ji vrača elastičnost in vlažnost.
  • Glineno masko za obraz Grey, ki jo ustvarja Tina Avguštin in ki bo poskrbela, da bodo morebitni mozoljčki izsušeni, koža na obrazu pa čista, mehka in gladka.
  • Milo iz kozjega mleka znamke Dvainštirideset, ki je brez dodatkov in tako še posebej primerno za občutljivo kožo po telesu in obrazu, saj ima nanjo izrazito blagodejni učinek. Milo je namenoma neodišavljeno in tako nežno, da je primerno tudi za dojenčkovo kožo.
  • Ročno izdelan balzam za ustnice Krasna z vonjem pomirjajoče sivke, ki ne vsebuje nikakršnih umetnih sestavin in parabenov. Da bodo poljubčki maminemu srčku še posebej mehki.
  • Pastel Pink pentljo iz umetnega usnja, ki prihaja izpod rok mlade Jasmine Perko. Bronasto pentljo lahko mami nosi kot zapestnico ali elastiko, z njo pa bo popestrila vsak izgled.
  • Zeliščni čaj MAMI za doječe matere, ki tudi prihaja iz podjetja Lekos;
  • Minimalistično skodelico Lepa mami, ker čaj (in/ali kavo) si je pač potrebno nekam natočiti. :)

Darilni paket v porodnišnico

Češnjica na vrhu tortice

Seveda pa ni potrebno, da se seznam tukaj konča. V paket po izbiri lahko vključimo tudi mamino najljubšo revijo, bonboniero, tisto knjigo, ki si jo že dolgo želi. Hej, tudi šopek rož, balone in steklenico za očeta prinesemo zraven paketa kot darilo v porodnišnico. Naj bo tudi presenečenje ob veselem dogodku nepozabno in ganljivo. Naj bo češnjica na vrhu tortice.

Vse želje in predloge lahko izraziš preko kontaktnega obrazca, ali pa kar direktno na mail info@lepamami.si. Se že veselimo tvojega sporočila, da s skupnimi močmi za mami ustvarimo nekaj trajno lepega. :)

Hvala, ker bereš moj blog. V zahvalo ti ponujam popust na vse pripravljene pakete Lepa mami. Izberi paketek in v košarici vpiši kodo kupona “blog5“. S tem prejmeš 5 % popusta na izbrani paketek.

 

Najbolj popularen iskalni niz: darilo v porodnišnico

Preberite tudi: Darilo ob rojstvu otroka | Darila za mamice

Vaš komentar

Sorodni članki