Objavljeno: 4 julija, 2018520 besed2,7 min branja

Naj za začetek povem, da v objavi pišem o podpori tako iz čisto osebne plati, Nine kot posameznice kot tudi projekta Lepa mami, ki je moj in Nejčev plod.

Tudi Lepa mami združuje slovensko

Ker rada podpiram slovensko, sem ta element vključila tudi v darilne paketke Lepa mami, ki vsebujejo le izdelke manjših slovenskih podjetij in ustvarjalcev. Ponosna sem, da so del Lepe mami Danijela Č. Sluga, avtorica družinskega rokovnika Mamina (po)MOČ; sevniško družinsko podjetje Lekos; Tina Avguštin in njena Glina; Nina Držaj, avtorica Dojenčkovega dnevnika; Anže Frantar s svojo znamko Dvainštirideset, pod katero ustvarja mila iz kozjega mleka; Pastel-Pinkova Jasmina Perko, ki izdeluje očarljive modne dodatke iz umetnega usnja; kraško podjetje Ekotera in Anja Vrhovec s svojo znamko Eterika.

Podpiram mala slovenska podjetja

Lepa mami in njen slovenski šopek

Pozitivna beseda z dobrim namenom

In zakaj rada podprem majhna slovenska podjetja? Pravzaprav že sam naslov vsebuje odgovor. Skriva se v besedi “podpora”. S podporo izkažemo spoštovanje. Pokažemo, da cenimo trud, ki ga podjetje vlaga v svoje izdelke ali storitve. Jim tako zakličemo: “Hej, navijam za vas, le tako naprej!” Podpora je nekaj dobrega in pozitivnega. Že samo to bi lahko bil edini odgovor na moj “zakaj” in lahko bi bil čisto zadosten. Kljub temu obstaja še kar nekaj razlogov, ki mi pravijo, da je prav, da podpiram mala domača podjetja:

  • ker iz majhnega lahko zraste veliko, kar pomeni, da obstaja možnost za nova delovna mesta, nove priložnosti in še več novih idej,
  • ker mala podjetja dajejo občutek, da za vsem skupaj stojijo osebe, ki jim je daleč najbolj pomembno to, da zagotovijo kvaliteten izdelek ali storitev,
  • ker je vse, kar pride izpod njihovih rok, narejeno s srcem,
  • ker s svojo kreativnostjo vnašajo svežino in drugačnost v vedno bolj homogen svet,
  • ker s tem podprem od nekoga strast, sanje in vizijo. Nekoga, ki ne ustvarja le za to, da bi na koncu dneva prišel do našega denarja. Nasprotno, zaveda se, da je denar le posledica dobrega dela, ki ga poganja ljubezen.
Podpiram mala slovenska podjetja

Na poroki sva svate obdarila z izdelki domačih ustvarjalcev. Fante z nogavicami Zulu Zion, dekleta pa s porcelanastimi broškami Catbriyur.

Ideja s poslanstvom

Odkar sem sama zakorakala na svojo pot, še toliko bolj cenim mala podjetja. Na lastni koži izkušam, kako izpopolnjujoče je, ko najdeš delo, ki te osrečuje; ko najdeš svoj “zakaj” – zakaj si se lotil, česar si se lotil. Ne zaradi želje po dobičku, pač pa zaradi ideje, ki cilja na to, da bo v naša življenja prinesla nekaj novega. Ideja s poslanstvom, to je tisto, kar iščem pri drugih in za kar se z Lepo mami trudim tudi sama. Seveda za stabilno gospodarstvo potrebujemo velika podjetja, a spremembe prinašajo tista manjša, z močno utripajočimi srci.

* Ilustracijo je narisala Andreja Karba, ki ustvarja ljubke stvari pod imenom Sweetstuff.si.

Najbolj popularen iskalni niz: slovenski izdelki

Preberite tudi: Darilo ob rojstvu otroka | Darilo v porodnišnico | Darila za mamice

 

Vaš komentar

Sorodni članki